Lăsaţi fără supraveghere: Doi copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu grâu tratat pentru otrăvirea şobolanilor

Lăsaţi fără supraveghere: Doi copii au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu grâu tratat pentru otrăvirea şobolanilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.02.2017 12:28
Doi copii în vârstă de doi ani au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu grâu tratat pentru otrăvirea şobolanilor. Cazul a avut loc ieri în satul Iordanovca din raionul Basarabeasca. 

O echipă de la urgenţă le-a acordat primul ajutor medical şi i-a transportat de urgenţă la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament.

Un caz în care a fost necesar ajutorul medical de urgenţă a avut loc ieri seară în raionul Ungheni, în jurul orei 21:30.

Medicii 903 au fost solicitaţi pentru a acorda asistenţă medicală urgentă unui copil de 1 an şi şase luni care, în lipsa supravegherii părinţilor, ar fi ingerat o cantitate de tinctură de plante.

Copilul a suportat o reacţie adversă manifestată prin tumefierea ţesuturilor moi ale feţei. După ce a primit ajutor medical, acesta a fost transportat la spital.

Serviciul de Urgenţă recomandă părinţilor să fie mai prudenţi şi să stocheze produsele periculoase în spaţii care să nu fie accesibile copiilor, iar dacă există suspecţie de intoxicaţie, să apeleze Serviciul 903 sau serviciul informaţional de asistenţă medicală telefonică TOXAPEL la numărul 022 555 220.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI