Potrivit informaţiilor, o tânără de 26 de ani a solicitat salvatorii după ce şi-a prins degetul într-o maşină de tocat carnea. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au intervenit de urgenţă pentru a ajuta victima, reuşind să-i scoată degetul din maşină fără ca acesta să fie traumatizat.  Pentru îngrijiri medicale a fost solicitat serviciul medical.

Tot ieri, un bărbat de 85 de ani a fost transportat cu un echipaj SMURD de la Bălţi la Chişinău. Pacientul, care era internat la spitalul municipal din Bălţi, a fost adus la Spitalul Clinic Republican din capitală.  

Bărbatul a fost adus pentru intervenţii medicale suplimentare, întrucât avea probleme la cord. Pe parcursul drumului pacientul a fost monitorizat de echipajul SMURD din zona de nord, fără de a suporta complicaţii.

Salvatorii recomandă oamenilor să apeleze de urgenţă Serviciul 901 în cazul în care se pomenesc în situaţii de risc.

În cele aproape 30 de situaţii, în care au intervenit salvatorii în ultimele 24 de ore, oamenii au avut nevoie de ajutor pentru deblocarea uşilor, acordarea primului ajutor calificat, dar şi pentru lichidarea focarelor de ardere.