Trei persoane, reţinute după ce ar fi încercat să scoată ilegal din ţară un copil nou-născut

Trei persoane, reţinute după ce ar fi încercat să scoată ilegal din ţară un copil nou-născut
Sursa: jurnal.md Foto: border.gov.md 16.02.2017 10:28
Trei persoane au fost reţinute după au încercat să scoată ilegal din ţară un bebeluş. Aceştia au fost prinşi în punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni. Reţinerea a avut loc după ce ieri, 15 februarie, pe sensul de ieşire din R. Moldova, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieşire din ţară trei persoane - doi bărbaţi cu dubla cetăţenie a R. Moldova şi României şi o cetăţeană a Germaniei, care aveau cu ei un copil.

Persoanele aflate într-un automobil de model „BMW”, înmatriculat în Germania, nu sunt rude cu copilul, iar unul dintre pasageri deţinea consimţământul tatălui copilului autentificat notarial de plecare cu scop de odihnă în ţările Uniunii Europene. 

Imediat, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Departamentului Poliţiei de Frontieră, formată din ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţii, care au constatat că o femeie din Germania, în vârstă de 38 de ani, originară din Kazahstan, a încercat să scoată ilegal din ţară un copil născut prematur pe 3 februarie curent. 

În cadrul investigaţiilor preliminare, a fost stabilit că bebeluşul provine dintr-o familie social-vulnerabilă. Mama acestuia, o femeie de 26 de ani, mai are alţi trei copii minori. În prezent, aceasta se află internată într-un spital din Chişinău. Tatăl copilului de 28 de ani a fost certat cu legea, fiind deţinut în penitenciar pentru tâlhărie. Ambii părinţi sunt originari din mun. Bălţi. 

Copilul a fost plasat în Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din mun. Chişinău şi se află într-o stare satisfăcătoare. 

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal privind tentativa de scoatere ilegală a copiilor din ţară, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 6 ani. Cele trei persoane, cetăţeanul străin, şoferul şi tatăl copilului au fost reţinute pentru 72 de ore.

ULTIMELE ŞTIRI