Republica Moldova, exemplu pentru România cu privire la structura anului şcolar

Republica Moldova, exemplu pentru România cu privire la structura anului şcolar
Sursa: jurnal.md Foto: infoprut.ro 16.02.2017 20:33
În contextul consultărilor publice referitoare la structura anului şcolar 2016-2017, Federaţia „Coaliţia pentru Educaţie” pledează pentru o vacanţă de vară a elevilor mai scurtă şi pentru începerea anului de învăţământ de la 1 septembrie, aşa cum se întâmplă în Republica Moldova, informează Infoprut.ro.

„Referitor la clima din România, „prea cald vara şi prea frig iarna”: pentru vremurile pe care le trăim este cel puţin inadecvată argumentarea bazată pe lipsa infrastructurii de asigurare a unei temperaturi optime în spaţiile dedicate educaţiei, preşcolare sau şcolare. Este cel puţin curios cum în Republica Moldova, grădiniţele şi şcolile pot începe cursurile la data de 1 septembrie, situaţie prezentă şi în România în învăţământul privat sau confesional”, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

Agenţiile de turism din România preferă ca anul şcolar să înceapă mai târziu de 11 septembrie, astfel încât părinţii să aibă un concediu prelungit în prima luna de toamnă.

În urma discuţiilor purtate luni între Ministerul Educaţiei şi reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor, data la care se va încheia anul şcolar va fi 15 iunie, nu 22, aşa cum propunea Ministerul.

Varianta finală a calendarului şcolar va fi aprobată prin ordin de ministru după 24 februarie, când se încheie consultările publice.

Anul de studii în învăţământul general din Republica Moldova începe la 1 septembrie şi se sfârşeşte pe 31 mai.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI