Un arhitect-şef din nordul ţării, reţinut; Ar fi pretins şi primit 1200 de euro pentru perfectarea unor documente

Un arhitect-şef din nordul ţării, reţinut; Ar fi pretins şi primit 1200 de euro pentru perfectarea unor documente
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 14.02.2017 12:04
Arhitectul-şef al unui raion din nordul ţării a fost reţinut, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătoarei, bărbatul ar fi pretins şi primit mijloace băneşti în sumă de 1200 de euro pentru perfectarea şi semnarea documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor de construcţie a unei case de locuit.

Ulterior, însă, motivând că pentru perfectarea actelor mai este nevoie de timp, acesta ar fi pretins încă 200 de euro pentru a grăbi semnarea şi eliberarea actelor propriu-zise.  

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict după primirea banilor transmişi sub controlul CNA. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de  72 de ore. În privinţa lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Pentru acest gen de infracţiune, individul urmează să primească o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI