Care sunt cele mai toxice şi cele mai curate ţări din lume: Unde se clasează Republica Moldova // GRAFIC

Care sunt cele mai toxice şi cele mai curate ţări din lume: Unde se clasează Republica Moldova // GRAFIC
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.02.2017 10:45
Arabia Saudită şi Kuwaitul sunt cele mai toxice ţări din lume, potrivit unui studiu al „Eco Experts” care a a adunat date de la 135 de ţări. De cealaltă parte, cele mai puţin poluate ţări se găsesc în principal în Africa, precum Kenya, Moazambique şi Etiopia.

Experţii au studiat energia consumată pe cap de locuitor, emisiile de CO2 de la combustibili, nivelurile de poluare ale aerului, decesele în urma poluării aerului şi producţia de energie regenerabilă.

Conform acestor date, Arabia Saudită este cea mai toxică ţară din lume şi este şi printre cele mai mari producătoare de petrol care are cele mai puţine contribuţii în energie regenerabilă, deşi are condiţii propice pentru energie solară. Acest lucru sugerează o totală lipsă de atenţie din partea oficialilor saudiţi cu privire la mediu.

Iată top zece al celor mai toxice ţări din lume:
1. Arabia Saudită
2. Kuwait
3. Qatar
4. Bahrain
5. Emiratele Arabe Unite
6. Oman
7. Turkmenistan
8. Libia
9. Kazahstan
10. Trinidad si TobagoRepublica Moldova este marcată cu portocaliu, fiind astfel plasată la mijlocul clasamentului.

Cele mai puţin poluate ţări se găsesc în principal în Africa, precum Kenya, Moazambique şi Etiopia, unde lipsa industrializării duce la niveluri scăzute de poluare. De avut în vedere că acest studiu nu a luat în considerare poluarea apei, care este o problemă gravă în Africa.

În Europa, se întâmplă ca ţările puternic industrializate precum Germania şi Belgia să polueze vecinii, precum micul stat Luxemburg.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI