Un agent economic a fost reţinut de 72 de ore; A încercat să ofere mită unui ofiţer

Un agent economic a fost reţinut de 72 de ore; A încercat să ofere mită unui ofiţer
Sursa: jurnal.md Foto: wall-street.ro 11.02.2017 09:16
Administratorul unui agent economic din capitală a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbatul a încercat să mituiască un ofiţer SPIA al MAI şi este acum cercetat penal pentru corupere activă.

Ofiţerul SPIA a sesizat CNA printr-un denunţ în care declară că administratorul întreprinderii ce livra carne de bovină cantinei Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare”, unde acesta efectua un control, i-ar fi oferit 8 000 de lei pentru a nu investiga faptul falsificării certificatului sanitar-veterinar.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, bănuitul a fost prins în flagrant delict în momentul transmiterii banilor. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA, iar în privinţa lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI