U-Report Moldova vine să faciliteze implicarea activă a tinerilor în procesele decizionale din comunitatea lor şi să le explice membrilor tineri ai societăţii, că vocea lor poate fi auzită şi că schimbările pe care le vor, pot fi produse, odată ce vorbesc fără frică despre problemele pe care le întâmpină.

Fiind simplu în utilizare şi anonim 100%, U-Report este mediul perfect pentru sporirea participării tinerilor şi pentru a provoca o schimbare în societate. 
 
Cum devii membru U-Report?

Pasul 1. Accesează contul de Facebook sau Twitter U-Report, şi apasă butonul Urmărire;

Pasul 2.  Apasă butonul Trimite mesaj, de pe contul de Facebook sau Twitter U-Report;

Pasul 3. După ce ai răspuns la întrebările de înregistrare, devii membru U-Report. Felicitări!

Pentru înscrierea pe Viber, accesează această pagină şi răspunde la întrebări.
 
Subiectele principale abordate de U-Report Moldova sunt cele legate de serviciile de sănătate, violenţă, participarea tinerilor în luarea deciziilor, educaţie, angajare, precum şi alte subiecte sociale.
 
Cum funcţionează U-Report?

Tinerii răspund săptămânal la sondaje, răspunsurile sunt publicate pe site-ul moldova.ureport.in, fără a fi filtrate sau modificate, iar ulterior, în cadrul unor întâlniri, se identifică soluţii pentru problemele raportate, împreună cu tinerii şi autorităţile.
 
U-Report încurajează tinerii să vorbească despre problemele care contează cu adevărat! Prin sondajele săptămânale, li se oferă posibilitatea să îşi facă vocea auzită şi să îşi expună părerea referitor la diverse subiecte care vor fi puse în discuţie.
 
U-Report este unealta care va schimba percepţia tinerilor despre puterea pe care aceştia o deţin cu adevărat!
 
Asadar, pe 10 decembrie, începând cu ora 10:00, la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” din Chişinău, sunt aşteptaţi tinerii, părinţii, profesorii, voluntarii, educatorii, care alături de Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Culturii, Cercetării, CNTM, Y-Peer şi UNICEF, vor lua parte la lansarea U-Report şi vor avea ocazia să urmărească cele 5 echipe de tineri din 5 regiuni ale ţării, care se vor întruni pe scena teatrului, pentru a descrie situaţiile sociale în care semenii lor pot beneficia de această platformă.