VIDEO

Jurnalist de la „Observatorul de Nord”, intimidat de un fost poliţist

Jurnalist de la „Observatorul de Nord”, intimidat de un fost poliţist
Sursa: jurnal.md Foto: observatorul.md 07.12.2017 20:31
Vadim Şterbate, reporterul ziarului „Observatorul de Nord” din Soroca, a fost ameninţat pe o reţea de socializare de către un fost şef de post de poliţie din acelaşi raion. Asta după ce jurnalistul a publicat mai multe fotografii cu maşini parcate ilegal în imediata apropiere a Inspectoratului de Poliţie Soroca.

„Domnule Şterbate, ocupă-te cu ceva serios, dar nu cu prostii din acestea. Nu ai fost trăsnit la timp şi acum îţi ieşi din minţi.” Asta a scris Serghei Boldescu pe pagina de Facebook a reporterului Vadim Şterbate.

Pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei, există CV-ul lui Boldescu, în care se menţionează că el este şef de post într-un sat din raionul Soroca.

După ce Vadim Şterbate a publicat această informaţie, reprezentanţii IGP au spus însă că Boldescu NU mai este poliţist, el fiind concediat în mai 2016, pentru că a fost găsit vinovat într-o cauză penală pentru tortură, pornită în 2010. Curtea de Apel Bălţi l-a condamnat la cinci ani de închisoare şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii în MAI pe acelaşi termen. Însă, în baza unui alt articol, executarea pedepsei a fost suspendată pe trei ani.

În acest context, mai multe organizaţiii de media au condamnat acţiunile de intimidare la adresa lui Vadim Şterbate şi s-au arătat îngrijorate de ameninţările din partea unui fost angajat al Inspectoratului de Poliţie Soroca. Iar în privinţa problemei puse în discuţie de către jurnalist, ofiţerul de presă al acestei instituţii a declarat că şoferii care au staţionat ilegal vor fi sancţionaţi. Ei riscă trei puncte de penalizare şi o amendă de până la 750 de lei. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI