Trei angajaţi ai unei firme din capitală afirmă că nu şi-au primit salariile de trei ani

Trei angajaţi ai unei firme din capitală afirmă că nu şi-au primit salariile de trei ani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.12.2017 20:25
Angajaţii unei firme din capitală se plâng că nu pot să-şi asigure familiile cu minimul necesar şi că sunt nevoiţi să trăiască pe datorie. Cel mai mult îi sperie gândul că a venit iarna şi nu vor fi în stare să-şi plătească întreţinerea, pentru care şi aşa au acumulat restanţe mari. Asta pentru că îşi primesc lefurile doar de sărbători, dar nici atunci nu-şi ridică toţi banii. 

Valeriu Gumeniuc este paznic la o firmă din capitală de trei ani. El susţine că nu a primit niciodată salariul integral şi nici la data stipulată în contract. Bărbatul se plânge că nu are bani nici pentru transport, aşa că este nevoit să vină la muncă pe jos, tocmai din comuna Tohatin.

În aceeaşi situaţie sunt alţi doi colegi de-ai săi. Ei spun că nu şi-au mai primit salariile de trei ani şi că s-au săturat de promisiunile şefilor. Oamenii luptă din greu cu sărăcia şi trăiesc pe datorie. 

Am încercat să obţinem un număr de contact al celor doi administratori ai companiei cu pricina, însă nimeni nu a fost de găsit, în afară de şeful serviciului de pază.

Acesta însă a refuzat să discute cu reporterul nostru. La rândul lor, cei trei angajaţi sunt dispuşi să scrie o plângere colectivă la Inspectoratul de Stat al Muncii, iar dacă nu-şi vor primi banii, vor acţiona angajatorul în judecată.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI