Starea râurilor mici din Republica Moldova s-a agravat în ultimii ani

Starea râurilor mici din Republica Moldova s-a agravat în ultimii ani
Sursa: jurnal.md Foto: ipn.md 29.12.2017 13:50
În ultimii ani, starea râurilor mici din Republica Moldova s-a agravat, în special din cauza faptului că autorităţile publice locale nu ar fi folosit adecvat terenurile din fâşia riverană de protecţie. Ca rezultat, acestea seacă şi riscă să dispară.

Şi schimbările climaterice a dus la agravarea stării râuleţelor şi pâraielor. La fel şi construcţia autorizată şi neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă, se menţionează într-un răspuns al Agenţiei „Apele Moldovei” la o solicitare a Agenţiei de presă IPN.

Potrivit Agenţiei „Apele Moldovei”, viitorul râurilor mici depinde de coordonarea strânsă a acţiunilor tuturor utilizatorilor de apă şi a celor implicaţi în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de râuri, râuleţe şi pâraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 râuri depăşesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.

ULTIMELE ŞTIRI