Peste 300 de salvatori, la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă

Peste 300 de salvatori, la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă
Sursa: jurnal.md Foto: dse.md 29.12.2017 11:12
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă cetăţenii să respecte regulile de securitate în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, în această perioadă, 300 de pompieri şi salvatori, efectiv de trupă şi de comandă, cu 80 unităţi de tehnică vor fi la datorie în toată ţara.

Totodată, vor fi pregătite gărzi constituite din alţi 300 de salvatori şi pompieri cu alte zeci de unităţi de tehnică, gata să intervină în situaţii excepţionale. Gărzile de pompieri vor fi prezente şi în cazul evenimentelor cu aglomeraţie de persoane, care vor avea loc în ţară în perioada sărbătorilor.

Mai mult, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI recomandă respectarea regulilor de protecţie la incendiu, la instalarea şi folosirea bradului, la exploatarea sobelor de încălzit, dar şi la exploatarea aparatelor electrice de încălzit şi alte instalaţii electrice. Toate acestea trebuie deconectate la ieşirea din casă şi înainte de culcare. Salvatorii spun că copiii nu trebuie lăsaţi să le folosească şi nici să fie antrenaţi în exploatarea lor.

În cazul în care sunt observate incendii sau alte situaţii, trebuie alertat Serviciul de urgenţă 901.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI