O nouă zonă de control vamal, instituită în apropiere de punctul de trecere Otaci

O nouă zonă de control vamal, instituită în apropiere de punctul de trecere Otaci
Sursa: jurnal.md Foto: customs.gov.md 29.12.2017 10:28
O nouă zonă de control vamal în apropierea punctului de trecere Otaci a fost instituită. Aceasta va activa în regim 24/7. Toate procedurile de vămuire vor fi efectuate în zona de control vamal aflată la 1,5 km distanţă de frontieră, urmând ca în punctul de trecere să fie efectuată doar înregistrarea traversării şi autorizarea scoaterii mărfurilor de pe teritoriul ţării, spun reprezentanţii Serviciului Vamal.

Potrivit informaţiilor, la etapa iniţială, zona va fi prevăzută pentru perfectarea operaţiunilor de export şi reexport, iar perfectarea celorlalte regimuri vamale va fi efectuată în baza unei cereri prealabile.

Noua zonă de control vamal este amplasată pe traseul R-9 Soroca-Otaci (km 40), aflându-se la intersecţia mai multor artere importante de circulaţie. Cu o suprafaţă de 0,5 Ha, noua zonă de control vamal va avea o capacitate de procesare de circa  120 camioane pe zi, acesta constituind fluxul zilnic atestat pe sensul de ieşire din ţară prin postul vamal ”Otaci”.

Aceasta va mai dispune de o parcare prevăzută pentru 35 de autocamioane, două depozite şi o cameră de păstrare a corpurilor delicte. Costul total al lucrărilor de construcţie se cifrează la 8,5 milioane lei, sumă alocată de către Î.S. „Vamservinform”, fondată de către Serviciul Vamal.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI