Un cetăţean al Turciei şi soţia acestuia, reţinuţi la Chişinău pentru trafic de influenţă; A fost încătuşat şi un avocat

Un cetăţean al Turciei şi soţia acestuia, reţinuţi la Chişinău pentru trafic de influenţă; A fost încătuşat şi un avocat
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.12.2017 09:22
Trei persoane au fost reţinute în urma unei operaţiuni. Este vorba despre un cetăţean al Turciei şi soţia acestuia, care activa în calitate de translator, precum şi un avocat. Cei trei sunt bănuiţi de trafic de influenţă şi sunt reţinuţi pentru 72 de ore.

 Potrivit materialelor anchetei, bănuiţii ar fi negociat cu rudele unui inculpat de origine turcă, deţinut în penitenciar, muşamalizarea unui dosar penal, pornit pe faptul organizării migraţiei ilegale.

„Aceştia ar fi promis că pot influenţa persoanele, care instrumentează dosarul, să-i aplice inculpatului o pedeapsă non-privativă de libertate. Suma de la care au pornit negocierile este de 20 000 de euro, după care s-a convenit la 11 000 de euro. Pentru această sumă, bănuiţii promiteau eliberarea deţinutului şi aplicarea unei pedepse mai blânde pentru organizarea migraţiei ilegale”, se arată într-un comunicat.

Ieri, avocatul inculpatului a primit 11 000 de euro, transmişi fiind prins în flagrant. Complicii săi au fost reţinuţi concomitent. 

Pe numele bănuiţilor a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la şapte ani de puşcărie sau o amendă de până la 300 000 de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI