În orele de trafic intens inspectorii de patrulare vor fi prezenţi pe principalele artere ale drumurilor naţionale şi anume în punctele de risc unde se comit cele mai multe accidente rutiere. Astfel, şoferii sunt îndemnaţi să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic şi să nu depăşească limita de viteză.

Totodată, poliţiştii vor fi prezenţi în toate locurile unde se vor desfăşura măsuri dedicate sărbătorilor de iarnă. Oamenii legii recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile pe care le deţin, întrucât pungăşiile în această perioadă sunt cele mai des comise.

Consumul de alcool în locurile publice e interzis prin lege, iar persoanele aflate în stare de ebrietate vor fi monitorizate. Posesorii de arme sunt îndemnaţi să nu poarte arme în ospeţie, în locuri publice sau fiind în stare de ebrietate.

De asemenea, cei care intenţionează să plece în vacanţă sunt rugaţi să îşi asigure locuinţele cu sisteme de închidere pentru a nu cădea pradă infractorilor şi să-şi  anunţe vecinii.

Inspectoratul General al Poliţiei  recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul 112 şi 902, sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de Poliţie.