Numele lui Zumbreanu a figurează în mai multe cazuri pierdute de Republica Moldova la CEDO. Este vorba despre dosarele „Oferta Plus c. Moldovei”, „Muşuc c. Moldovei” şi „Cebotari c. Moldovei”. Anterior, el a explicat pentru Ziarul de Gardă că aceste cazuri au fost examinate, iar vinovăţia sa directă în aceste dosare nu a fost confirmată.

Bogdan Zumbreanu a condus mai multe operaţiuni de rezonanţă desfăşurate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, instituţia predecesoare a CNA.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, câştigătorul concursului pentru şefia CNA deţine în proprietate un apartament de 104 metri pătraţi, procurat în 2013 şi estimat la circa jumătate de milion de lei, şi un Hunday Tucson, pe care l-a procurat în leasing anul trecut cu alte 500.000 de lei.

De asemenea, Zumbreanu indică în declaraţia sa de avere mai multe cadouri generoase primite în ultimii ani. În 2015, cu ocazia zilei de naştere, el a primit în dar o armă evaluată la 149.000 de lei. Cu ocazia căsătoriei din 2011, el a primit daruri de 292.000 de lei, iar cu ocazia zilei de naştere a copilului, familia angajatului CNA a obţinut daruri de 7.000 de euro, scrie Anticorupţie.

În 2016, câştigătorul concursului pentru şefia CNA a avut un salariu de 200.000 de lei. De asemenea, funcţionarul are mai multe datorii. Un credit de aproape un milion de lei, contractat în 2013 de la Victoriabank, cu o dobândă de 8%, dar şi un contract de leasing de 22.200 de euro, semnat în 2016, pentru maşina procurată.