Potrivit procurorilor, pe 12 decembrie curent, bănuiţii au venit la domiciliul unuia dintre martori şi i-au solicitat să-l ajute pe secretar de a se eschiva de la răspundere penală.

„Bănuiţii au venit la domiciliul secretarului, unde se mai afla un martor, sub convingerea şi dictarea a mai multor persoane aceştia au scris recipise, precum că au primit bani în sumă de 100 de mii de lei de la secretar pentru loturi de teren din comuna Bubuieci. S-a constatat că scopul întocmirii recipisei, precum şi determinarea ulterioară a martorilor să depună declaraţii false, au fost efectuate pentru absolvirea de răspundere penală a învinuitului”, se arată într-un comunicat.

Tot ieri, au fost efectuate percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de comiterea acţiunilor ilegale, bănuiţii riscă pedepse de până la trei ani închisoare.

Amintim că secretarul Consiliului primăriei Bubuieci a fost reţinut, fiind suspectat că ar fi vândut ilegal patru loturi de teren pentru construcţii care aparţineau administraţiei locale. Suma cadastrală a bunurilor menţionate este de peste 700 de mii de lei.