Oamenii solicită publicarea raportului Kroll 2,  care urmează să verse lumină peste furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

„Printre primele acţiuni pe care le vom face când vom ajunge la guvernare, vom anula legea care pune miliardul furat pe spatele cetăţenilor, iar Shor Plahotniuc, Leancă, Candu şi alţii care au participat la acest furt vor ajunge la puşcărie, iar averile lor vor fi confiscate”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Când GBC va decide publicarea raportului Kroll şi ce anume să publice din el, atunci se va întâmpla. Asta arată că nu depinde nimic de BNM şi de Cioclea, doar de Plahotniuc”, a adăugat Slusari.

Update 14.06 // Între timp, BNM a emis un comunicat de presă în care anunţă că deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigaţie, dar finalizat discuţiile purtate cu consorţiul internaţional privind „posibilitatea publicării unor informaţii ce se vor conţine în acest document”.

Acum o lună, Banca Naţională anunţa că raportul de investigaţie a companiilor Kroll şi Steptoe&Johnson este în fază finală de redactare şi urmează să fie transmis în următoarele câteva săptămâni.

În ceea ce priveşte publicarea raportului Kroll 2, BNM precizase că „părţile au discutat despre importanţa informării publicului şi partenerilor de dezvoltare despre rezultatele investigaţiei, dar şi necesitatea de a proteja derularea anchetei şi de a nu prejudicia şansele de recuperare a activelor delapidate” şi că aceste „consultări la subiectul transparentizării şi prezentării concluziilor raportului de investigaţie vor continua”.