De ani buni, doi fraţi din oraşul Străşeni nu pot împărţi casa lăsată moştenire de către mama lor. Tudor Suman povesteşte că neînţelegerile cu fratele său Grigore au început după moartea celei care le-a dat viaţă.

Bărbatul mai spune că fratele său i-ar fi sustras toate actele care ar confirma că el este proprietarul imobilului şi că a înregistrat fără ştirea mamei lor, la notar, un contract de donaţie pe numele său. El mai afirmă că Grigore ar fi falsificat şi semnătura femeii de pe actele de înstrăinare a casei. Tudor s-a plâns că a sesizat de nenumărate ori instituţiile competente şi că nu i se face dreptate.

La rândul său, Grigore susţine că fratele său minte şi că, de fapt, ar fi singurul vinovat de cele întâmplate. Bărbatul afirmă că procedura de împărţire a averii a fost legală şi cu acordul mamei.

Acum trei ani, Tudor l-a atacat în judecată pe fratele său, însă instanţa i-a dat câştig de cauză lui Grigore. Judecătorii au decis că împărţirea averii a fost legală. Bărbatul spune însă că nu va ceda şi că îl va da din nou în judecată pe fratele său în speranţa că de această dată îşi va face dreptate.