Bătălia pentru fotoliul de director al CNA este la un pas de final

Bătălia pentru fotoliul de director al CNA este la un pas de final
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 12.12.2017 20:24
Bătălia pentru fotoliul de director al Centrului Naţional Anticorupţie este la un pas de final. Astăzi, cei patru candidaţi au trecut proba interviului la Comisia Juridică a Parlamentului şi toţi s-au întrecut în a promite îmbunătăţirea activităţii CNA în cazul în care vor fi aleşi. De la dezbateri a lipsit opoziţia, iar deputaţii prezenţi au decis să anunţe mâine câştigătorul. Unul dintre pretendenţi, Bogdan Zumbreanu, afirmă că îl cunoaşte pe Vladimir Plahotniuc, doar că acesta nu ar controla CNA, aşa cum consideră unii.

La şedinţa Comisiei Juridice au fost prezenţi şapte deputaţi, toţi din coaliţia de guvernare, iar discuţiile au durat în jur de trei ore. Rând pe rând, pretendenţii: conferenţiarul universitar de la Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare” Veaceslav Guţan, şeful Direcţiei Asigurare Operativă a CNA, Igor Carlaşuc, conferenţiarul universitar de la USM Sava Maimescu şi şeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, şi-au prezentat obiectivele în cazul în care vor accede în funcţie şi au încercat să convingă legislatorii că anume ei ar merita să ocupe fotoliul de director al Centrului Naţional Anticorupţie.

Igor Carlaşuc a fost întrebat despre investigaţiile presei, care a scris că firma sa ar fi câştigat licitaţii de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionând cu alimente mai multe grădiniţe din Chişinău.

Totodată, Bogdan Zumbreanu a negat că la CNA ar exista dosare politice sau că s-ar face justiţie selectivă.

Cel care va fi declarat câştigător de Comisia Juridică va trebui să fie votat în plenul Parlamentului. Funcţia de şef al CNA a rămas liberă după ce a expirat mandatul lui Viorel Chetraru. Unii deputaţi din opoziţie au spus că rezultatele concursului sunt previzibile şi că învingător va fi declarat Zumbreanu. Menţionăm că presa a scris despre veniturile şi averea familiei lui Bogdan Zumbreanu. Şeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA s-a ales anul trecut cu un automobil nou marca Hyundai Tucson în valoare de peste 22 de mii de euro, pe care l-ar fi cumpărat în leasing. Soţii Zumbreanu sunt şi proprietarii unui apartament de 104 metri pătraţi, achiziţionat în 2013 printr-un credit ipotecar obţinut de la Victoriabank la o rată a dobânzii de doar opt la sută. "Ziarul de Gardă" a remarcat că este vorba despre aceeaşi dobândă ca şi în cazul unui împrumut luat tot în 2013, şi tot de la Victoriabank, de către Igor Dodon.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI