Un microbuz a derapat de pe traseu şi a rămas blocat în apropiere de satul Lupa-Recea, raionul Străşeni. Astfel a fost nevoie de ajutorul pompierilor  pentru a-l tracta.

Din cauza gheţuşului, şoferii altor autoturisme au apelat pentru ajutorul salvatorilor în raionul Rezina, lângă localităţile Păpăuţi şi Ţahnăuţi, dar şi în raionul Călăraşi, în apropiere de satele Parcani şi Meleşeni.  

Totodată, salvatorii au intervenit şi în oraşul Orhei, unde un automobil al Serviciului de asistenţă medicală a rămas blocat în timpul deplasării spre un pacient.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, în republică, la lucrările de aplicare a materialului antiderapant pe carosabil au fost implicate 457 unităţi de tehnică şi 971 persoane, fiind distribuit circa 2168 tone de material antiderapant.

În context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atenţionează conducătorii auto să fie prudenţi când pornesc la drum şi să aibă maşinile pregătite pentru condiţiile de iarnă. În cazul în care e nevoie de ajutor pentru deblocare, tractare, dar şi alte situaţii care pun în pericol viaţa şi sănătatea, poate fi apelat de urgenţă Serviciul 901.