VIDEO

Droguri în valoare de trei milioane de lei, găsite în rezervorul unei maşini care intra pe teritoriul RM; Patru indivizi, reţinuţi

Droguri în valoare de trei milioane de lei, găsite în rezervorul unei maşini care intra pe teritoriul RM; Patru indivizi, reţinuţi
Sursa: jurnal.md Foto: politia.md 29.11.2017 14:05
Droguri în valoare de trei milioane de lei. Asta au găsit ofiţerii de investigaţie în rezervorul unei maşini care intra pe teritoriul Republicii Moldova. Patru indivizi au fost reţinuţi într-un dosar deschis pentru contrabandă de droguri şi punerea în circulaţie a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari.

Poliţiştii i-au filat pe membrii grupării mai multă vreme. Au aflat astfel că cei patru suspecţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani aduceau haşiş din Spania, pe care îl vindeau apoi la un preţ mai mare pe teritoriul Republicii Moldova şi al Federaţiei Ruse. Pentru a nu fi descoperiţi la vamă, indivizii plasau substanţele narcotice în rezervorul maşinii ori alte locuri ascunse.

De obicei după droguri în străinătate mergea liderul grupării împreună cu un curier, iar apoi transmitea narcoticele şi celorlalţi suspecţi. Ei se înţelegeau despre locul de întâlnire, dar şi cantitatea procurată prin intermediul unor platforme de comunicare online: viber, skype, WhatsUp.

Ofiţerii de investigaţie au efectuat percheziţii la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor şi au găsit acolo mai multe probe.

Cei patru indivizi au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile. Ei riscă până la 25 de ani de puşcărie pentru infracţiunile comise. Poliţiştii caută acum şi alte persoane implicate în acest caz. Se ştie că bănuiţii aveau complici în Federaţia Rusă. Acum câteva luni, anchetatorii din Rusia au efectuat mai multe percheziţii în acest caz şi au descoperit 40 de kilograme de haşiş în valoare de 4 milioane de lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI