Avocaţii lui Dorin Chirtoacă, acuzaţi de procuror

Avocaţii lui Dorin Chirtoacă, acuzaţi de procuror
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 28.11.2017 20:19
Fostul şef al Direcţiei Transport Chişinău Igor Gamreţki urma să depună astăzi mărturii în dosarul lui Dorin Chirtoacă, dar acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât şedinţa a fost amânată. Procurorul de caz susţine că avocaţii primarului suspendat tergiversează examinarea cauzei penale. În acelaşi timp, instanţa a asigurat prezenţa unui apărător din oficiu. 

Avocaţii lui Chirtoacă au cerut astăzi amânarea şedinţei, întrucât judecătorul Alexandru Negru a solicitat anterior un aviz consultativ de la Curtea Supremă de Justiţie cu privire la mai multe plângeri depuse de apărători. Deşi cererea avocaţilor a fost respinsă, Negru a întrerupt totuşi şedinţa pentru a-i oferi apărătorului din oficiu timp să studieze materialele dosarului. Tot astăzi, urma să fie audiat şi fostul şef al Direcţiei Transport Igor Gamreţki, care şi-a recunoscut vina în acelaşi dosar şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Gamreţki a refuzat însă să facă declaraţii în faţa presei. 

Procurorul de caz afirmă că avocaţii tergiversează examinarea dosarului. 

La rândul său, Chirtoacă a adus învinuiri Procuraturii, dar şi instanţei de judecată.

Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasiva în dosarul parcărilor cu plata. Potrivit CNA, el i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei fără avizul Consiliului Municipal. Edilul ar fi urmat să primească un comision - 13 la sută din veniturile companiei, dar Chirtoacă se declară nevinovat. El este cercetat sub control judiciar. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI