VIDEO

Jumătate din troleibuzele din Chişinău sunt într-o stare tehnică deplorabilă

Jumătate din troleibuzele din Chişinău sunt într-o stare tehnică deplorabilă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.11.2017 20:33
Aproape jumătate dintre troleibuzele din capitală au un grad avansat de uzură sau sunt într-o stare tehnică deplorabilă. Majoritatea pot rămâne în orice moment fără frâne şi pun astfel în pericol pasagerii. O spune chiar şoferul unui vehicul de pe linia 2, care mai afirmă că inspecţia tehnică este făcută doar pe hârtie sau în cel mai bun caz, superficial. De cealaltă parte, şefii Parcului de Troleibuze vizat resping acuzaţiile. 

Mihai este şofer de troleibuz de peste 20 de ani. Bărbatul spune că atât el, cât şi pasagerii vehiculului de pe linia nr. 2 pe care-l conduce s-au pomenit de nenumărate ori în pericol din cauza stării tehnice proaste. Mai mult, se plânge că unii şoferi primesc maşinile cele mai bune, iar pe el administraţia l-ar dezavantaja.

De cealaltă parte, şeful Parcului de Troleibuze susţine că starea tehnică a vehiculelor este bună şi că unităţile de transport în comun sunt verificate zilnic. 

Sesizat de reporterul Jurnal TV în legătură cu această situaţie, şeful Regiei Transport Electric a promis că troleibuzul cu pricina va fi supus unei testări tehnice minuţioase, iar dacă vor fi depistate defecţiuni, maşina va fi scoasă din circulaţie. 

De menţionat că şoferii care conduc vehicule cu defecţiuni riscă amendă de până la 300 de lei şi trei puncte de penalizare. Parcul de troleibuze numărul 2 are 115 unităţi de transport, dintre care doar 50 sunt relativ noi. În total, pe străzile capitalei circulă aproximativ 300 de trolee. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI