Doi moldoveni, un bărbat şi o femeie, au fost condamnaţi în Estonia pentru trafic de persoane

Doi moldoveni, un bărbat şi o femeie, au fost condamnaţi în Estonia pentru trafic de persoane
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 16.11.2017 17:14
Doi moldoveni, un bărbat de 33 de ani şi consoarta sa, de 38 de ani, au fost condamnaţi în Estonia la cinci şi, respectiv, trei ani de puşcărie pentru trafic de persoane. Decizia a fost pronunţată de o instanţă din oraşul Pyarnu. Cu toate acestea, cea mai mare parte a termenului de detenţie este cu suspendare, aşa că ambii vor fi eliberaţi pe 28 decembrie, după un an de închisoare. Tot atunci vor fi extrădaţi şi li se va interzice să intre în Estonia în următorii 10 ani.

Cei doi moldoveni au fost găsiţi vinovaţi de exploatarea unui bărbat care nu are ambele picioare. Acesta a fost obligat să cerşească în mai multe oraşe ale Uniunii Europene, dar şi în Rusia. Victima este un cetăţean rus de 45 de ani, care ar fi fost "recrutat" de moldoveni din oraşul IvAnovo, în anul 2015. Atunci i s-a spus că va munci în calitate de agent de publicitate şi i s-au promis proteze noi. Potrivit presei estoniene, cuplul de infractori ar fi câştigat pe seama bărbatului cu dizabilităţi peste 100 DE MII de euro. Poliţia din Pyarnu a fost anunţată după ce victima a fost văzută cerşind în preajma autogării din acest oraş din vestul Estoniei, în luna octombrie a anului trecut. Apoi, cei trei au fost observaţi în oraşul Kaliningrad din Rusia, dar pentru că bărbatul cu dizabilităţi ar fi câştigat acolo mai puţin decât îşi dorea cuplul de moldoveni, ei au revenit în Estonia şi s-au stabilit în capitala Tallinn, unde au şi fost reţinuţi, în decembrie 2016.

Potrivit anchetatorilor, cei doi condamnaţi au declarat că bărbatul exploatat de ei NU ar fi fost forţat să cerşească, ci doar "ajutat" să facă acest lucru. În urma unor percheziţii, poliţia a confiscat peste 8.000 de euro, iar victima a spus că aceşti bani ar fi fost câştigaţi de el într-o singură lună. De asemenea, bărbatul obligat să cerşească ar fi fost bătut de către traficanţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI