Conflictul de la liceul din Cubolta a izbucnit la mijlocul lui septembrie, atunci când trei elevi s-au încăierat chiar în holul instituţiei. Bătaia s-ar fi iscat din cauza unor replici pipărate pe care unul dintre băieţi le-a făcut la adresa prietenei altuia.

Directoarea liceului declară că, imediat după incident, a fost chemată poliţia, care i-a audiat pe elevii implicaţi în bătaie, dar şi pe martori. Ulterior, bătăuşii au fost avertizaţi că, dacă nu-şi vor schimba comportamentul, vor fi exmatriculaţi. Tustrei au fost trimişi la punctul medical pentru îngrijiri, doar că unul dintre ei a mers direct acasă. Spre seară, sora lui l-a dus la spitalul din Bălţi, iar peste trei zile a fost transportat la o instituţie medicală din capitală cu un traumatism al mandibulei. 

De atunci, profesorii spun că sunt terorizaţi de colega lor, al cărei fiu i-ar fi lovit cu un box pentru pumn pe ceilalţi doi tineri.

În apărarea lor, profesorii afirmă că au fost imparţiali de la bun început. Ei nu-şi pot explica însă de ce mama unuia dintre elevii bătăuşi, care este şi profesoară, cere să fie exmatriculaţi numai cei doi. Mai mult, dascălii susţin că sunt învinuiţi că nu au intervenit când s-a iscat bătaia.

Mama altui băiat implicat în bătaie, angajată a cantinei liceului, spune că şi ea este ameninţată de profesoara respectivă. Mai mult, femeia susţine că aceasta i-ar fi cerut bani ca să nu-i dea fiul în judecată. Profesoara însă a negat acuzaţiile.

Au fost sesizaţi şi reprezentanţii Direcţiei Educaţie Sângerei. Responsabilii au mers cu o inspecţie în liceu şi au asistat la mai multe ore. Atât profesorii, cât şi elevii au fost monitorizaţi, iar acum specialiştii caută căi legale pentru a aplana conflictul şi a asigura un climat bun pentru desfăşurarea cursurilor, spune inspectorul de la Educaţie.

Sora unuia dintre elevii bătăuşi, care este şi fiica profesoarei cu pricina, a acuzat postul nostru de televiziune de incompetenţă şi ne-a învinuit că nu am difuzat materialul, asta în timp ce reporterul documenta cazul pentru a avea toate reacţiile din partea persoanelor vizate. Ameninţările au fost făcute într-un interviu acordat activistului civic Oleg Brega şi postat ulterior pe vlogul acestuia. La rândul său, Brega a adus critici nefondate postului nostru şi a admonestat reporterul fără să comunice cu colega sa, care încă lucra asupra materialului.

Mai mult, după filmări, femeia a contactat reporterul Jurnal TV şi l-a ameninţat că dacă nu va difuza ştirea anume cum vrea ea, atunci va acţiona jurnalistul în judecată.

Într-un final, doi dintre elevi care au participat în altercaţie au fost atacaţi în judecată pentru vătămare corporală de către profesoară. Potrivit procurorului de caz, în legătură cu acest fapt a fost deschis un dosar penal pentru huliganism şi vătămare corporală.