Ziua Naţională a Vinului 2017: Sărbătoarea tradiţiilor continuă în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a doua zi

Ziua Naţională a Vinului 2017: Sărbătoarea tradiţiilor continuă în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a doua zi
Sursa: jurnal.md Foto: facebook/ Wine of Moldova 08.10.2017 10:28
Zeci de mii de oameni au trecut în prima zi prin porţile Zilei Naţionale a Vinului din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Cea mai mare sărbătoare a tradiţiilor continuă pentru a doua zi şi împărtăşeşte cu vizitatorii din ţară şi de peste hotare peste 1.000 de băuturi de calitate din partea celor 47 de producători autohtoni de vinuri şi divinuri, reuniţi în premieră într-un singur loc.
 
Desfăşurată pentru al patrulea an consecutiv sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, cea de-a XVI-a ediţie a sărbătorii promovează, pe lângă consumul conştient şi moderat al vinului, şi conceptul de eco-friendly – armonia cu natura – pentru ca să „Păstrăm legenda vie”.
 
Un număr record de 47 de vinificatori – companii mari, producători mici şi producători de divin – reuniţi sub brandul unic „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, prezintă spre vânzare şi degustare circa 1000 de produse de calitate: vinuri tinere din recolta anului 2017, vinuri de colecţie şi rezervă, spumante, divinuri, precum şi produse lansate în premieră în cadrul sărbătorii naţionale. Unele companii vinicole participă în premieră la Ziua Naţională a Vinului, bucurându-se de toate beneficiile pe care le oferă cea mai mare platformă de întâlnire a producătorilor cu consumatorii de vinuri din Moldova.
 
Ziua Naţională a Vinului continuă astăzi cu degustări de vinuri şi divinuri, masterclass-uri la Şcoala Vinului, decernarea Premiului Polobocul de aur, Duelul fanfarelor şi numeroase recitaluri recitaluri muzicale: orchestra de muzică populară „Plai moldovenesc”, colectivele etno-folclorice „Crenguţa de Ederă”, „Moştenitorii” (raionul Sângerei), „Cavalerii Armoniei” (raionul Criuleni), „Curţile Gospodăreşti”. Cea de-a XVI-a ediţie a Zilei Naţionale a Vinului va culmina în această seara cu evoluţia „Valy Boghean Band”, urmat de DJ Argatu (România) cu un impresionant show de muzică şi lumini.
 
Unele companii prezente cu standuri la eveniment marchează sărbătoarea vinului nu doar în inima capitalei, ci şi la vinării, oferind doritorilor de a se îmbarca în aventuri pe Drumul Vinului experienţe vinicole inedite. „Vinăria Brăneşti”, „Castel Mimi”, „Chateau Cojuşna” (Migdal-P), „Mileştii Mici”, „Chateau Purcari”, „Chateau Vartely”, „Vinia Traian”, „Asconi”, „Cricova” şi „Kvint” au pregătit pentru vizitatori: transport dedicat, excursii în zona vinăriei, ghid (vorbitor de română, rusă şi engleză), degustări cu vinuri şi bucate asortate, deustări ghidate de experţi, meniuri speciale, ateliere de artă şi meşteşugărit, emasterclass-uri, expoziţii, animatori pentru copii, jocuri şi tombole cu premii, preţuri promoţionale, programe culturale şi muzicale tematice.
 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI