Pe poşta electronică a mai multor redacţii, inclusiv la adresa noastră de e-mail, au fost trimise mai multe imagini cu imobilul impunător care i-ar aparţine lui Igor Gamreţki. Totodată, socialiştii au organizat astăzi un briefing şi spun că au primit şi ei astfel de poze deşi, din prezentarea făcută, se vede că aceştia deţin şi unele filmuleţe. În unul dintre ele apare chiar Gamreţki şi vorbeşte ceva cu unul dintre muncitorii care lucrează la această casă. Consilierul PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Alexandr Odinţov, spune că el şi colegii săi au intrat în posesia mai multor documente şi chiar au vizitat imobilul cu pricina. Potrivit lui, „palatul” are o lăţime de 30 de metri, dispune de un hol uriaş, iar baia ar fi placată cu teracotă de 200 euro pentru un metru pătrat.

„Înălţimea podului atinge în unele locuri opt metri. Aici sunt două etaje şi două nivele la subsol. În această clădire mai este piscină, saună, baie turcească. În saună finisajele sunt executate cu teracotă scumpă şi cu sare scumpă pentru a trata bronhiile domnului Gamreţki. Asta e o sare extrem de costisitoare! Aici vedem pregătirile pentru construcţia băii turceşti”, a declarat Odinţov.

Potrivit consilierului, imobilul este înscris pe numele părinţilor lui Igor Gamreţchi, Stoicev Eugenia şi Stoicev Petru, iar familia ar deţine mai multe case şi apartamente.

„Apropo, Igor Gamreţchi şi-a luat acest nume de familie de la soţia sa. Până a veni la primărie, domnul Igor Stoicev era un om foarte sărac şi era nevoit să fure bicilete în Italia. Şiţi despre a asta... a fost şi un dosar penal. El este însă colegul de clasă al domnului Chritoacă şi după ce a venit în primărie, omul s-a îmbogăţit fabulos. Are o casă la Buiucani, are şi casa asta într-o zonă de elită a sectorului Râşcani. Potrivit informaţiilor noastre, acestea nu sunt singurele imbobile pe care le deţine. El mai are alte câteva apartamente şi case”, a mai spus socialistul.

Contactat de Jurnal TV, Igor Gamreţki nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie, dar acesta a declarat astăzi pentru unele instituţii de presă că îşi construieşte această casă deja de peste cinci ani, pe un teren primit de tatăl său de la Universitatea Tehnică. Gamreţchi mai spune că imobilul are o suprfaţă de peste 400 de metri pătaţi, şi nu de 1500 aşa cum se vehiculează, iar când va fi gata aici va trăi el cu familia, dar şi părinţii săi.

Precizăm că fostul şef al Direcţiei transport şi căi de comunicaţii din cadrul Primăriei Chişinău, condamnat anterior la doi ani de închisoare cu executare, a scăpat de închisoare la începutul acestei luni, după ce magistraţii de la Curtea de Apel au stabilit altă pedeapsă. Astfel, acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Gamreţchi a fost condamnat pentru trafic de influenţă în cazul licitaţiilor privind parcările cu plată la începutul lui august curent.