Organizatorii au emis o declaraţie prin care precizează nu fac parte din niciun partid politic şi îşi exprimă încrederea că pe viitor nu vor mai fi asociaţi cu nicio formaţiune politică, iar evenimentele organizate de membrii asociaţiei nu vor mai fi utilizate pentru fabricarea ştirilor false.

„Mesajul nostru a fost distorsionat în unul manipulator politizat. Prin flashmob am vrut să atragem atenţia societăţii şi a factorilor de decizie asupra problemei grave din instituţiile de învăţământ - că statul nu asigură grădiniţele şi şcolile cu strictul necesar pentru igiena copiilor, dar acest fapt nu a fost indicat în ştirile instituţiilor media menţionate”, se spune în comunicatul emis de Asociaţia „Părinţi Solidari”.

„Ne pare foarte rău că problema riscă să rămână nesoluţionată din simplul motiv că există actori media şi funcţionari publici care sunt gata să distribuie ştiri false şi să denigreze un grup activ de cetăţeni doar pentru a denatura esenţa problemei şi a stoarce dividente politice”, declară reprezentanţii Asociaţiei.

Mai mult, organizatorii spun că deşi Publika TV a fost invitată la flashmobul din 23 octombrie oficial de AO „Părinţi Solidari”, prin email, postul de televiziune nici nu a menţionat în ştire că flashmobul a fost organizat de asociaţie.

Ştirile distorsionate privind flashmobul părinţilor au apărut după ce şeful Direcţiei Învăţământ General al ministrului Educaţiei, Valentin Crudu, a declarat: „Îmi pare foarte rău că în ultima perioadă dvs. şi alţii care fac parte din diferite formaţiuni politice politizaţi subiectul”. Asta deşi părinţii prezenţi la eveniment au dezminţit faptul că ar fi afiliaţi politic, declarând că le pare rău că autorităţile în loc să se sesizeze pe marginea problemelor, îi învinuiesc de afiliere politică”.

În replică, organizatorii precizează: „Nu facem parte din niciun partid politic! Regretăm faptul că sunt aduse astfel de acuzaţii unui grup de părinţi care îşi doresc doar soluţionarea problemelor din instituţiile de învăţământ şi condiţii mai bune pentru toţi copiii din municipiu şi republică. Cu atât mai mult, timp de doi ani de activitate neremunerată şi voluntară am demonstrat că suntem în afara politicii, iar problemele pe care le abordăm sunt strict de ordin social şi menite să apere interesele copiilor.”

Precizăm că AO „Părinţi Solidari” şi-a început activitatea acum doi ani, ca un grup informal de părinţi, nemulţumiţi de ilegalităţile şi administrarea ineficientă a grădiniţelor. Pe parcursul a doi ani de activism civic, membrii grupului au reuşit să obţină rezultate considerabile, evidenţiind majoritatea problemelor din sistemul educaţional.