Inspectorul şcolar Simion Zadorojnîi povesteşte că necazurile au început acum zece ani, când a preluat funcţia, iar Raisa Burduja, şefa Direcţiei Educaţie din Ştefan Vodă, ar fi văzut un concurent în persoana lui şi i-ar fi creat impedimente la evaluările în calitate de funcţionar public, astfel că Zadorojnîi a apelat la instanţa de judecată şi a obţinut câştig de cauză. Chiar şi aşa, şefa Direcţiei n-a executat hotărârile de judecată. Astfel, inspectorul şcolar a fost lipsit de perspectiva creşterii profesionale, iar salariul i-a rămas mizer de-a lungul anilor. Simion Zadorojnîi mai spune că Raisa Burduja beneficiază de protecţia preşedintelui raionului, care l-a ameninţat că de acum încolo nu va mai câştiga niciun proces de judecată.

Mai mult, potrivit inspectorului şcolar, preşedintele raionului Ştefan Vodă dispune de diplomă falsă de studii superioare.

Angajatul Direcţiei Educaţie din Ştefan Vodă susţine că nu a primit un răspuns concret la această sesizare şi doar i s-a comunicat că funcţia de preşedinte al raionului este electivă şi nu necesită deţinerea studiilor superioare. Asta chiar dacă Nicolae Molozea se laudă pe pagina oficială a raionului că are facultate. L-am sunat ca să obţinem o reacţie, dar secretara lui ne-a comunicat că funcţionarul este plecat peste hotare şi nu poate fi contactat. Nici procurorul raionului nu a fost de găsit la telefon. În schimb, şefa Direcţiei Educaţie Ştefan Vodă ne-a spus că acum nu face comentarii şi că le va face în altă parte, fără să precizeze unde anume.