Moldovenii şomeri din familiile care primesc ajutor social, obligaţi să muncească în folosul comunităţii, la solicitarea primarului

Moldovenii şomeri din familiile care primesc ajutor social, obligaţi să muncească în folosul comunităţii, la solicitarea primarului
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.10.2017 15:43
Şomerii înregistraţi la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta, la solicitarea primarului, activităţi de interes comunitar. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la ajutorul social.
 
Tipul lucrărilor, calcularea numărului de ore, evidenţa şi controlul activităţilor de interes comunitar urmează să fie stabilite de Guvern. Totodată, Orele de prestare a activităţilor de interes comunitar se vor calcula proporţional cuantumului ajutorului social de care beneficiază familia, dar nu va depăşi 40 ore pe lună.
 
Excepţie vor face familiile pentru care suma stabilită a ajutorului social este de până la 30% (288 de lei) din nivelul venitului lunar minim garantat (961 de lei) sau şomerii din cadrul familiilor beneficiare care se află în una din situaţiile care nu permite antrenarea în activităţi de interes comunitar.
 
De asemenea, documentul stabileşte responsabilităţile primarului în desfăşurarea activităţilor de interes comunitar, între care: să întocmească anual un plan de acţiuni de interes comunitar şi să ţină evidenţa persoanelor care efectuează aceste activităţi şi a orelor efectuate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI