VIDEO

Le-au dat diplome cu serii greşite: Mai mulţi absolvenţi ai Universităţii Agrare s-au pomenit cu informaţii eronate în actele de studii

Le-au dat diplome cu serii greşite: Mai mulţi absolvenţi ai Universităţii Agrare s-au pomenit cu informaţii eronate în actele de studii
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.10.2017 20:45
Informaţii eronate în diplome de licenţă. Mai mulţi absolvenţi ai Universităţii Agrare din Moldova spun că instituţia le-a eliberat acte de studii cu serii de înregistrare greşite şi cu data susţinerii tezei necorespunzătoare. Conducerea universităţii a refuzat să comenteze situaţia. În schimb, responsabilii de la Centrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie susţin că vina o poartă anume angajaţii instituţiei de învăţământ superior, care nu au ţinut cont de cele mai recente rectificări ale Codului Educaţiei.

Ion şi Ilie au terminat Facultatea Cadastru şi Drept a Universităţii Agrare. La sfârşitul lunii iulie ei şi-au primit diplomele şi au decis să-şi continue studiile, aşa că au depus dosarele, însă la altă universitate. Abia atunci au fost descoperite neregulile.

Tinerii au cerut explicaţii angajaţilor universităţii, care le-ar fi promis că vor rezolva problema în două săptămâni, lucru care nu s-a mai întâmplat. Ion şi Ilie mai spun că din acest motiv nu-şi pot continua studiile, iar unii colegi de-ai lor nu se pot angaja.

Şeful Centrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie susţine că vina o poartă angajaţii Universităţii Agrare, ei fiind singurii responsabili de corectitudinea informaţiilor trecute în actele de studii. Cel mai probabil, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior nu au ţinut cont de cele mai recente rectificări din Codul Educaţiei, explică directorul Centrului.

Acum, tinerii trebuie să solicite Centrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie reperfectarea actelor, însă angajaţii universităţii urmează să modifice datele personale ale studenţilor şi să scrie seriile corespunzătoare. Totul, însă, contra plată. Solicitat de Jurnal TV, decanul Facultăţii Cadastru şi Drept a Universităţii Agrare a dat vina pe secretară pentru greşelile comise şi a adăugat că ea va trebui să acopere cheltuielile. Iar rectorul şi prim-prorectorul instituţiei de învăţământ au refuzat să comenteze subiectul.

ULTIMELE ŞTIRI