„Domnul mi-a trimis o încercare grea. Într-o lună, Vasilică, un copil care nu a fost bolnav niciodată, se mai ţine cu câteva fire subţiri de viaţă, dar cu el şi sensul vieţii mele. Vasilică avea intoxicaţie, laringită şi înroşirea ochiului stâng. Lui Vasilică i s-a depistat o malformaţie. Acum ne luptăm, ne mişcăm la maxim, dăm totul pentru a-l salva şi nu a pierde nicio şansă”, a spus Vasile Gonceari.

Iniţial, copilului i-a fost depistată o tumoare la globul ocular, iar pentru a preveni o eventuală agravare, medicii au decis să-i extirpeze ochiul. La scurt timp, familia Gonceari avea să primească o nouă lovitură. Băiatului i-a fost descoperită o malformaţie la piept, o formă de cancer care s-a extins rapid pe tot corpul. Acum, Vasilică este imobilizat, dar poate fi salvat. Şansa lui este un tratament îndelungat la o clinică din Turcia. Şedinţele de radioterapie şi chimioterapie pe care trebuie să le urmeze costă, însă, o sută de mii de euro.

„În cazul acesta am înţeles că am nevoie de mai mult cât stă în puterile mele, posibilităţile se vor epuiza, rog întreaga societate să ne susţină în lupta pentru viaţa lui Vasilică şi confruntarea bolii care nu iartă şi nu îţi dă timp să te gândeşti de două ori”, a adăugat olarul Vasile Gonceari.

Fiul său este deja în Turcia şi a început tratamentul, iar oamenii cu inimă mare, care vor să-l ajute pe Vasilică, o pot face prin intermediul platformei caritate.md. Familia a deschis următoarele conturi bancare:

Beneficiar: Gonceari Vasilii

EUR Account No./or ID card
MD623AG000000022593250330

USD Account No./or ID card
MD03AG000000022593250325

LEI (MDL) Account No./or ID Card
MD38AG000000022593067335

Banca beneficiarului:
BC „MOLDOVA-AGROINDBANK” SA
FILIALA CHISINAU-BUIUCANI
SWIFT: AGRNMD2X832