Deflagraţia a avut loc chiar la ora prânzului, în timp ce localul era plin de clienţi, iar consecinţele au fost devastatoare. 17 oameni au fost internaţi la Centrul de Combustie din capitală cu arsuri pe corp şi ale căilor respiratorii.

Trei femei grav rănite au fost duse la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, însă, din nefericire, nu au putut fi salvate. Este vorba despre o tânără de 25 de ani din localitatea Ochiul Alb, raionul Drochia, o femeie de 36 de ani şi bucătăreasa cantinei în vârstă de 35 de ani din Ghidighici. În urma tragediei, ultima a lăsat orfane de mamă trei fete de 12, 14 şi, respectiv, 16 ani.

De asemenea, un bărbat de 63 de ani a murit la Centrul de Leziuni Termice din Chişinău. 

Administratorul cafenelei „La Soacra”, Andrei Iarîna, şi funcţionarul responsabil de protecţia la incendiu, Sergiu Popel, au fost condamnaţi la şase ani de închisoare. Administratoarea cafenelei, la fel, a fost condamnată la 4 ani de închisoare.

Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Centru.

De asemenea, angajatul Centrului Naţional de Sănătate Publică, Vasile Toma, a primit doi ani de privare de libertate cu suspendare, iar funcţionarul de la Direcţia Municipală Comerţ, Boşcălean Ludmila, a fost achitat.

Procuratura municipiului Chişinău a contestat cu apel sentinţa Judecătoriei Centru, emisă în decembrie 2016 pe cazul deflagraţiei produse în cafeneaua „La Soacra” din luna ianuarie a aceluiaşi an, din motivele ilegalităţii acesteia şi blândeţii pedepselor.

Procurorii consideră că instanţa de judecată a stabilit o pedeapsă blândă în privinţa directorului întreprinderii, care gestiona cafeneaua, şi a reprezentantului Direcţiei Situaţii Excepţionale.