Este vorba despre traseele: M3 Chişinău – Cimişlia –Vulcăneşti - Giurgiuleşti, km 155- 165 (sectorul Ciumai - Burlăceni) – sectorul de drum este închis; km 197 – 211 (sectorul Vulcăneşti - Slobozia Mare) – sectorul de drum este închis;
- R37 Ceadâr-Lunga – Comrat – Cantemir, km 46 – 50, sectorul de drum este închis;
- R35 Basarabeasca – Comrat, km 13-14, sectorul de drum este închis.

Din cauza zăpezii, drumurile de acces spre unele localităţi au rămas impracticabile şi anume:

-în raionul Căuşeni, drumul de acces spre localitatea Baccealia;
-drumul care face conexiunea între localităţile Ucrainca-Zviozdocica-Tocuz-Sălcuţa;
-în raionul Ceadâr-Lunga, drumul de acces spre localitatea Gaidar;
-în raionul Cantemir rămâne închis drumul de acces spre Vişniovca-Baimaclia, Goteşti-Tartaul, Goteşti-Doina-Chioselia;
-în raionul Comrat, circulaţia este îngreunată pe drumul Congaz-Câietu.

Pe parcursul nopţii, în operaţiunile de deszăpezire au fost implicate 217 autospeciale, 329 de muncitori şi a fost presărat 803,5 tone de material antiderapant. Suplimentar, în UTA Găgăuzia va fi antrenat în procesul de deszăpezire un încărcător de capacitate înaltă.

Totodată, în zonele menţionate au fost contractate 35 de mecanisme speciale de la persoane fizice şi antreprenori locali, care au lucrat la deszăpezirea drumurilor. Reprezentanţii ministerului menţionează că lucrările se efectuează în regim non-stop.

Traficul pe drumurile din zona de centru şi sud a ţării este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere.

Sectoarele menţionate sunt patrulate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare şi după necesitate se instituie restricţii temporare pentru circulaţia transportului de mare tonaj.