VIDEO

În perioada rece, vieţuitoarele de la Zoo au parte de o îngrijire specială şi un meniu variat

În perioada rece, vieţuitoarele de la Zoo au parte de o îngrijire specială şi un meniu variat
Sursa: jurnal.md Foto: modernism.ro 08.01.2017 21:44
Odată cu scăderea temperaturilor de afară, animalele de la Zoo beneficiază de o îngrijire mai specială. La menajeria din capitală, pregătirile pentru perioada rece a început încă din luna octombrie.

Administraţia Grădinii Zoologice a luat în calcul necesităţile fiecărei specii în parte, astfel că în primul rând au diversificat meniul. Şi pentru că multe dintre păsări au fost aduse din ţările calde, în aceste condiţii de ger, muncitorii au pus în funcţiune aparatele de încălzire. 

Păsările exotice şi animalele răpitoare au fost deja transferate în încăperile încălzite. Cele mai răsfăţate însă, sunt maimuţele. În adăpostul lor, temperatura ajunge la plus 21 de grade Celsius. Acestea mai au parte şi de un meniu variat.

Condiţii similare le-au fost create şi cangurilor, spre deosebire de maimuţe, însă, ei sunt mai puţin pretenţioşi.

Deşi este foarte frig, lupii, vulpile, dar şi vulturii şi bufniţele polare stau mai mult pe afară. Şi lor li se dă carne, iar ursul Toma, cu toate că este în hibernare, nu uită de ora prânzului.

Pentru întreţinerea animalelor şi păsărilor, pe parcursul unui an, administraţia Grădinii Zoologice cheltuieşte aproximativ trei milioane de lei. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP