19 conducători auto, amendaţi pentru transportul ilicit de pasageri

19 conducători auto, amendaţi pentru transportul ilicit de pasageri
Sursa: jurnal.md Foto: ziuaconstanta.ro 06.01.2017 17:49
În urma verificărilor inopinate organizate pentru a combate transportul ilicit de pasageri, 19 conducători auto s-au ales cu amenzi de până la cinci mii de lei. Inspectorii de patrulare şi cei de la Agenţia Naţională Transport Auto au tras pe dreapta mai mulţi conducători de taxiuri şi microbuze pentru a verifica legalitatea prestării serviciilor de către aceştia, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în urma verificărilor s-a constatat că mai mulţi conducători auto nu deţin certificatele de competenţă profesională. La fel, nu au putut prezenta acte de confirmare a testării tehnice a unităţilor de transport.

Sancţiuni au fost aplicate şi pentru conducătorii de microbuze şi taxiuri care nu aveau plăcuţele de înmatriculare (galbene) în corespundere cu prevederile legislaţiei naţionale.

Viceministrul transporturilor, Sergiu Bucătaru, a declarant că operaţiunea iniţiată împreună cu INP are menirea să responsabilizeze conducătorii auto şi să asigure calitatea înaltă a serviciilor prestate transportatori.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP