Update

Vremea se schimbă brusc: Se prevăd temperaturi de până la minus 17 grade şi ninsori în localităţile din centrul şi sudul ţării

Vremea se schimbă brusc: Se prevăd temperaturi de până la minus 17 grade şi ninsori în localităţile din centrul şi sudul ţării
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.01.2017 07:22
14:40
Update

Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ninsori pentru localităţile din centrul şi sudul ţării; Se vor forma troiene, iar stratul de zăpadă va ajunge până la 17 cm

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a actualizat avertizarea de schimbare bruscă a vremii. Astfel, meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori pentru raioanele din centrul şi sudul ţării.

Potrivit avertizării meteo, se prevăd ninsori puternice în raioanele centrale şi de sud. Va viscoli şi se vor forma troiene, iar stratul de zăpadă va constitui 7-17 cm.


 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menţine valabilă avertizarea privind răcirea bruscă a vremii. Astfel, de mâine intră în vigoare codul galben emis de meteorologi.

Potrivit informaţiilor, în perioada 6 – 9 ianuarie, temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6-11°C. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 22 de metri pe secundă.

Vremea se va răci brusc începând de vineri, când vom avea temperaturi de până la minus 12 grade noaptea şi minus 9 grade ziua.

De Crăciunul pe stil vechi se aşteaptă ger de până la minus 17 grade în orele nopţii şi minus 12 grade ziua. Totodată, se anunţă ninsori în localităţile din centrul şi sudul ţării.


 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP