Atentatul terorist de la Istanbul: Moldoveanca rănită în noaptea de Revelion a fost externată

Atentatul terorist de la Istanbul: Moldoveanca rănită în noaptea de Revelion a fost externată
Sursa: jurnal.md Foto: Getty Images 04.01.2017 13:21
Moldoveanca rănită în urma atentatului terorist, comis în noaptea de Revelion într-un club din Istanbul, a fost externată. Despre aceasta anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

„Starea sănătăţii cetăţenei Republicii Moldova rănită în urma atentatului comis la Istanbul în noaptea din 31 decembrie 2016 spre 1 ianuarie 2017 s-a îmbunătăţit, fapt ce i-a permis să fie externată din instituţia medicală din Istanbul”, se spune într-un comunicat al instituţiei.
 
„Consulatul General al Republicii Moldova de la Istanbul a acordat întreaga asistenţă victimei în cooperare cu autorităţile turceşti şi a ajutat-o să revină în familie”, precizează Ministerul de Externe.

Amintim că 39 de persoane au fost ucise, iar alte 69 au fost rănite în atacul armat comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul. Un individ deghizat în Moş Crăciun a împuşcat un ofiţer de poliţie, apoi a intrat în club şi a deschis focul.

Autorităţile turce au anunţat astăzi că au stabilit identitatea atacatorului, dar nu i-au dezvăluit identitatea. Bărbatul, care a fugit după atac, este în continuare în libertate.

Circa 20 de persoane au fost reţinute în cadrul anchetei privind atacul terorist.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP