De asemenea, municipalitatea a instalat şi două bariere de limitare a accesului pentru autovehicule. Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că instalarea camerelor de luat vederi a fost necesară pentru că în ultima perioadă au fost înregistrate cazuri de vandalism în această zonă. „De mai multe ori au fost aruncate şi bănci în lac”, a spus Nistor Grozavul.

Investiţia în achiziţionarea şi instalarea camerelor video este de circa 480 de mii de lei. Viceprimarul a mai spus că odată cu instalarea camerelor speră că va fi ordine în Parcul „Valea Morilor”.

Directorul întreprinderii „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Eliferie Haruţa a spus că perimetrul parcului şi a lacului „Valea Morilor” va fi supravegheat non-stop din centrul de monitorizare de către angajaţii întreprinderii, iar toată informaţia va fi stocată pe un server, la care ulterior va avea acces în regim online şi poliţia capitalei, pentru a putea interveni mai operativ în caz de comitere a actelor de vandalism şi încălcare a ordinii publice.