Angajat al postului vamal Cahul, demis pentru neglijenţă în serviciu

Angajat al postului vamal Cahul, demis pentru neglijenţă în serviciu
Sursa: jurnal.md Foto: customs.gov.md 31.01.2017 11:29
Serviciul Vamal a finalizat procedura disciplinară în privinţa unui angajat al postului vamal Cahul, care a admis introducerea în ţară a unui lot de mărfuri nedeclarate, pentru care nu au fost achitate drepturile de import aferente.

Verificările operate au relevat faptul că unitatea de transport în care au fost găsite mărfurile a tranzitat frontiera prin postul vamal Cahul, fiind identificat şi inspectorul care a efectuat controlul vamal al respectivului autovehicul. Totodată, conform raportului de evaluare elaborat de către subdiviziunile specializate, valoarea în vamă a mărfurilor nedeclarate se cifrează la circa 22 000 lei.

Astfel, potrivit rezultatelor anchetei de serviciu, angajatul vizat a efectuat un control superficial al unităţii de transport, fapt ce a favorizat trecerea peste frontiera vamală a mărfurilor reţinute ulterior.

Considerând gravitatea încălcării admise şi prejudiciul adus bugetului de stat, Comisia de Disciplină a Serviciului Vamal a decis eliberarea din serviciu a angajatului menţionat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI