Recrutau şi transportau tinere în Turcia: O familie din RM a format o grupare specializată în trafic de fiinţe umane // AUDIO

Recrutau şi transportau tinere în Turcia: O familie din RM a format o grupare specializată în trafic de fiinţe umane // AUDIO
Sursa: jurnal.md Foto: border.gov.md 30.01.2017 10:27
Angajaţii Poliţiei de Frontieră au anihilat o grupare criminală specializată în trafic de fiinţe umane. Potrivit informaţiilor, din grupare fac parte trei persoane.

Conform schemei infracţionale, fiecare membru îşi avea rolul bine definit: mama – moldoveancă de 44 de ani, era capul grupării şi gestiona mijloacele băneşti obţinute în urma activităţii criminale, iar copiii, cetăţeni moldoveni - fiică de 26 şi fiul de 20 de ani, recrutau şi transportau victimele în Turcia.

În urma investigaţiilor, au fost identificate 13 femei, printre care o minoră, care pe parcursul anilor 2015 – 2016, au fost victime ale acestei grupări. Tinerele erau recrutate şi trimise în Turcia, unde erau supuse exploatării sexuale comerciale.

În prezent, fiul - alias „Leo” este deţinut în stare de arest, acesta în 2015 a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni pentru jaf, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de 2 ani, iar fiica este cercetată în stare de libertate, deoarece are un copil minor la întreţinere. Liderul grupării a fost anunţ în căutare internaţională.

Dacă se va dovedi vinovăţia persoanelor implicate în grupul infracţional, acestea riscă de la 7 la 20 ani de ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI