Marţi, la 10:00, va fi adus pentru un omagiu de rămas bun în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, după care cortegiul funerar se va îndrepta către Cimitirul central armenesc, unde va fi înhumat la locul său de veci.

Amintim că Ion Ungureanu s-a stins din viaţă sâmbătă la spitalul „Colţea” din Bucureşti, din cauza unei maladii incurabile. Corpul neînsufleţit al artistului va fi preluat astăzi de la Bucureşti de un echipaj de salvatori.

Ion Ungureanu s-a născut la 2 august 1935 în satul Opaci din comuna Căuşeni, astăzi în raionul Căuşeni. A debutat în cinematografie în anul 1958 în filmul Când omul nu-i la locul lui, primul film artistic realizat la studioul „Moldova-film”. În decursul timpului, s-a impus ca un interpret care ştie să îmbine firescul cu expresivitatea artistică.

A jucat în 25 filme. Rolurile sale cele mai cunoscute au fost Boris Grădinaru din Când omul nu-i la locul lui (1958), Sfântul Petru din Se caută un paznic (1967) şi cel din filmul Favoritul (1976). De asemenea, a dublat zeci de filme în limba română. A regizat mai multe filme la televiziunea centrală din Moscova.

Primăria Capitalei a anunţat că o stradă sau o instituţie din capitală ar putea purta numele regretatului regizor.