Albumul conţine 18 melodii, printre acestea aflându-se "Maria Mirabela", vals din filmul "Dulcea şi tandra mea fiară" / ''My Sweet and Tender Beast'' (melodie care a fost interpretată în deschiderea şi închiderea Jocurilor Olimpice de la Moscova, 1980, precum şi la deschiderea JO de Iarnă de la Soci, 2014), "Metamorfoze", "Oraşul meu alb", "Drumul ţiganilor", "Ruga", "Cascada de la Paris", "Păstraţi iubirea", "Rendez-vous".

"Fireşte că era cazul să cunoaşteţi cu mulţi ani înainte această muzică; m-am străduit să includ aici piese care au rezistat timpului şi care în aceste timpuri au trecut hotarele multor continente", a spus compozitorul.

Eugen Doga este unul dintre puţinii compozitori care au compus şi au interpretat toate genurile muzicale clasice, cu excepţia muzicii de operă.

Distins cu premiul UCMR în 2006, acad. Eugen Doga, "Maestru în artă", "Artist al Poporului", "Om al Mileniului" şi fost deputat, este o celebritate mondială, cu zeci de ordine, medalii, distincţii, concerte în întreaga lume. Ca o recunoaştere a realizărilor sale impresionante în domeniul componisticii, Eugen Doga a fost decorat cu înalte ordine, medalii şi distincţii ale Republicii Moldova şi ale URSS: Ordinul "Merite deosebite pentru patrie de gradul IV". 

În 1997 a fost decorat cu Ordinul Republicii, iar în 2000 cu Ordinul Steaua României în grad de ofiţer.

Pe 26 august 2008, a primit titlul de "Laureat al Premiului de Stat" pe anul 2008, "pentru contribuţia de excepţie la dezvoltarea artei muzicale naţionale şi universale". A primit medalia "Pentru serviciul credincios în beneficiul Patriei" (Rusia, 2008) şi Ordinul Naţional "Serviciul Credincios", în grad de Mare Ofiţer, acordat de Preşedinţia României în 2014. Institutul Internaţional de Cinematografie din Moscova i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa.