Bănuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra unor magistraţi din cadrul Judecătoriei Râşcani şi Curţii de Apel şi că-i poate determina să ia o decizie favorabilă în privinţa denunţătorului.

În după-amiaza zilei de ieri, bărbatul a fost reţinut în timpul transmiterii unei tranşe de 2000 de dolari din suma pretinsă. În prezent, bănuitul se află în izolator, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la şase ani de închisoare.

Un caz similar a avut loc şi în sudul ţării. Direcţia generală teritorială SUD a CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut un bărbat care ar fi pretins 400 de euro şi 400 de lei de la un bărbat din Comrat pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere.

Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din Comrat.

Bărbatul a fost reţinut în flagrant în timpul primirii banilor, un alt complice de-al său fiind anunţat în căutare. Bănuitul se află în izolatorul CNA.