O fetiţă de doar jumătate de an din Tighina, maltratată cu cruzime de tatăl vitreg

O fetiţă de doar jumătate de an din Tighina, maltratată cu cruzime de tatăl vitreg
Sursa: jurnal.md/IPN Foto: IPN 27.01.2017 19:15
Un bărbat de 37 de ani este suspectat de aplicarea leziunilor corporale grave unei fetiţe, Anastasia, în vârstă de numai şase luni. Copilul a fost adus în stare critică în Secţia reanimare a Centrului mamei şi copilului din oraşul Tiraspol, transmite IPN.

Anastasia este singurul pacient cu vârstă atât de fragedă din secţia respectivă, dat fiind faptul că secţia este în carantină. Potrivit medicului-şef al secţiei, Aliona Dubrovina, fetiţa a fost adusă într-o stare foarte gravă.

Diagnosticul stabilit în urma efectuării tomografiei computerizate trezeşte o mare îngrijorare: multiple fracturi craniene, contuzii ale creierului, sindrom convulsiv. După efectuarea intervenţiilor medicale, a fost înregistrată o tendinţă pozitivă.

Comitetul de investigaţii din regiunea transnistreană cercetează incidentul. Conform datelor preliminare, copilul a fost bătut de tatăl vitreg, în vârstă de 37 de ani, în ziua de 20 ianuarie. În ziua respectivă, suspectul, care este locuitor al oraşului Tighina şi are antecedente penale, se afla în stare de ebrietate.

Din momentul maltratării, copilul s-a aflat acasă în această stare mai multe zile şi numai după mai multe crize convulsive a fost chemată o ambulanţă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI