Apă-Canal, îngrijorată de intenţia Ucrainei privind construcţia a şase hidrocentrale pe Nistru: „Va face dificilă asigurarea cu apă potabilă a mun. Chişinău”

Apă-Canal, îngrijorată de intenţia Ucrainei privind construcţia a şase hidrocentrale pe Nistru: „Va face dificilă asigurarea cu apă potabilă a mun. Chişinău”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.01.2017 08:10
Apă-Canal Chişinău este îngrijorată de intenţia Ucrainei de a construi şase hidrocentrale pe fluviul Nistru. Potrivit furnizorului, asta va duce la scăderea considerabilă a nivelului apei, fapt ce va face dificilă asigurarea cu apă potabilă a municipiului Chişinău.

Mai mult, acest proces ar putea afecta şi calitatea apei livrate locuitorilor urbei, susţin reprezentanţii întreprinderii.

„Cantitatea apei care ajunge în aval de oraşul Novodnevstrovsk, Ucraina, va fi dozată, astfel riscurile ar putea fi destul de mari. Un alt aspect extrem de periculos este şi faptul, că apa la aceste hidrocentrale va fi tratată termic, respectiv, temperatura apei care ajunge în aval de la Novodnevstrovsk şi de noile hidrocentrale ar putea fi tehnică şi nu potabilă”, se spune într-un comunicat al furnizorului.

Apă-Canal Chişinău dă asigurări că, deocamdată, nu există nici un pericol ca locuitorii capitalei să rămână fără apă la robinete, deoarece, în prezent, nivelul apei fluviului Nistru constituie 9,2 m, proces ce permite livrarea apei la parametrii normali.

Zilnic, sunt distribuiţi peste 200 de mii m3 de apă, iar cel mai critic nivel al apei râului Nistru a constituit 8,1 m şi s-a înregistrat doi ani consecutiv în perioda caniculară.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI