„Am vorbit cu procurorul şi m-a anunţat că a semnat ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale. E o victorie a noastră comună. A tuturor celor care s-au solidarizat”, a anunţat Mariana Raţă, pe pagina sa de facebook.

Totodată, jurnalista îndeamnă breasla jurnalistică să rămână solidară în continuare. „Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere. Problema însă rămâne. Interpretarea abuzivă a legii privind datele cu caracter personal devin o adevărată pacoste pentru noi. Haideţi să nu ne oprim şi să rămânem solidari pentru a ne revendica dreptul de a avea acces la informaţii publice pe care să le putem oferi cetăţenilor”, afirmă Mariana Raţă.

Amintim că fostul comisar Botnari a depus recent o plângere penală la Procuratura mun. Chişinău, în care invocă faptul că jurnalista a accesat şi difuzat, fără consimţământul său, date cu caracter personal care îl vizează pe el şi membrii familiei sale.

Articolul care l-a nemulţumit pe Vladimir Botnari se referă la numirea în funcţia de şef al Direcţiei securitate din cadrul Moldtelecom a ex-comisarului, judecat penal pentru neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. Contactat de portalul Anticoruptie.md, Vladimir Botnari a confirmat atunci că este angajat la Moldtelecom, dar a refuzat să ofere detalii despre funcţia deţinută. Pentru a afla detalii despre condiţiile în care a fost angajat la companie şi care sunt atribuţiile de serviciu ale lui Botnari, reporterul Centrului de Investigaţii Jurnalistice a depus, în decembrie 2016, o cerere oficială în adresa Moldtelecom, la care până în prezent nu a primit răspuns.