Germania oferă foştilor prizonieri sovietici de război o prestaţie de 2500 de euro; Până când pot fi depuse cererile

Germania oferă foştilor prizonieri sovietici de război o prestaţie de 2500 de euro; Până când pot fi depuse cererile
Sursa: jurnal.md Foto: tab-beim-bundestag.de 24.01.2017 10:48
Germania va oferi foştilor prizonieri sovietici de război o prestaţie simbolică de recunoaştere în mărime de 2500 de euro, informează Ambasada Germaniei în Republica Moldova.

Potrivit deciziei Bundestag-ului german, beneficiarii prestaţiei vor fi foştii soldaţi ai forţelor armate sovietice, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 22 iunie 1941 – 8 mai 1945, au fost prizonieri de război şi s-au aflat în detenţie germană.

Prestaţia nu se eliberează în baza pretenţiilor juridice, nu poate fi eliberată terţilor şi succesorilor. Cererea poate fi depusă doar de către persoana afectată sau de către un mandatar al acesteia.

Dacă a fost depusă o cerere validă, iar în timp de şase luni după moartea beneficiarului prestaţiei, nimeni dintre succesorii de drept nu au depus cerere de recunoaştere a dreptului de succesiune la Oficiul pentru Servicii Centrale şi Probleme Patrimoniale Nerezolvate (BADV), dreptul la prestaţie se stinge.

Termenul pentru depunerea cererilor este 30 septembrie 2017. Cererile pot fi depuse la BADV, Berlin. De asemenea, misiunile diplomatice germane pot prelua cererile spre a le transmite mai departe.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI