Direcţia Sănătate a Consiliului Municipal Chişinău a pierdut o parte din sediu

Direcţia Sănătate a Consiliului Municipal Chişinău a pierdut o parte din sediu
Sursa: anticoruptie.md Foto: jurnal.md 20.01.2017 07:35
Curtea Supremă de Justiţie a dispus anularea unei decizii a Consiliului Municipal Chişinău din 13 noiembrie 2014, prin care acesta a transmis în folosinţa Direcţiei Sănătate a CMC câteva clădiri din str. Bucureşti 35, adresă unde îşi are sediul direcţia, scrie Anticoruptie.md.

Încăperile de pe str. Bucureşti 35, lit. A şi B, cu o suprafaţă de 501,4 m.p., au fost transmise în folosinţă Direcţiei Sănătate pe un termen de zece ani, fără drept de privatizare. Oficiul teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat a stabilit ulterior că aceste spaţii nu sunt înregistrat în Registrul bunurilor imobile şi de aceea CMC nu avea dreptul să le transmită în folosinţă unei alte entităţi.

Pentru că CMC a refuzat să-şi anuleze decizia de transmitere în folosinţă a încăperilor, Oficiul teritorial Chişinău al Cancelarie de Stat a atacat hotărârea în instanţă. Pe 11 ianuarie curent, Curtea Supremă de Justiţie a adoptat o încheiere irevocabilă prin care a stabilit că decizia CMC a fost ilegală. Acum încăperile urmează a fi transmise înapoi la balanţa CMC.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat anterior o anchetă despre terenuri şi clădiri transmise în locaţiune de către CMC către diferite companii şi asociaţii. Mai târziu, multe dintre aceste bunuri imobile au ajuns în proprietate privată. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI